BOKE

BOKE
ELIF

12 Eylül 2010 Pazar

İstanbul Fashion Week 2010


İstanbul'da 2.si düzenlenen moda haftası IFW.

En bilindik ve kulağa aşina gelen Paris,Milano,New York moda haftalarına artık İstanbul olarakta tecrübe kazanmaya başladık.

Türkiye,tekstil ve moda konusunda ciddi adımlar atmaya başladı ve bu şekilde kendini göstereceği önemli faaliyetlerde biraz daha tecrübe kazanmak zorunda.Eğer bir iş yapılacaksa bunu en iyi şekilde tasarlamak ve pazarlamak zorundayız ülke olarak.

İzleyiciler, moda haftasında kendini göstermek ve ispatlamak çabasında olduğunu açıkca sergiledi.

Girişlerde yaşanan sorunlar,isim vererek reklam etmek istemediğim bir tasarımcının ajansıyla olan kopukluğundan kaynaklanan sıkıntılar, defile alanının kapısındaki bekleyiş,tecrübe edilen 1 moda haftasının ardından hala giderilmeyen,tamamlanmayan eksikler rahatsız edici ve üzücüydü.

Madem bu konuda taklitçiyiz bunu bile mi tam yapamadık diye soruyorum kendime üzülerek.

Bu kadar olumsuz eleştiri sonrasında paylaşmak istediğim güzel şeylerde var elbet.

Atmosfer olarak kendinizi kaptırabileceğiniz bir faaliyetti doğrusu özellikle bahçede bir şeyler yudumlarken etrafı seyretmek kendinizi o ana adapte etmek ve tüm duyularınızı açarak olanları sorgulamak yapılabilecek en güzel şeylerden olmalıydı sanıyorum.


Girdiğinğiz defileler boyunca etkilendiğin tasarımların ardından, onları doğuran tasarımcıları alkışlarla tebrik etmek hatta mümkün olduğu kadar kısa bir şekilde sözle beyan etmek ruhlarını okşayacak davranışlardandı.

Defilelerde kullanılan materyeller dışında fon,müzik ve görsellik bütünü tamamlayan önemli hususlardandı.

Yeni insanlarla tanışmak,yaptığınız işte sizi bir adım belkide level atlatacak fırsatlarla karşılaşmanız olağandı.

Defilelerle eş zamanlı olarak yapılan ''COLLECTİON PREMİERE İSTANBUL''fuarı ve ''KOZA'' tasarımlarını derinlemesine inceleyebilme olanağınada sahiptik.

Bir moda haftası daha böyle sonlandı bir dahaki sefere daha güzel işlerle karşılanacağımızı umuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder