BOKE

BOKE
ELIF

12 Eylül 2010 Pazar

Günümüzde ''Moda''


Moda,
insanların takip etmekten haz aldığı fakat bazı gereklilikleri göz ardı ettiği bir kavramdır.

Moda,
insanın kendisine yakışanı sergilemesi olmalıdır.

Günümüzde gördüğümüz gibi ki bunu üzülerek yazıyorum moda, ikiz gibi gezen insanlardan oluşmaktadır.


Çok yanlış.

Ünlü tasarımcılar ve bir o kadar kendilerini zirvede tutan tasarımları,koleksiyonları adeta o tasarımı yaparken büründüğü ruh halini yansıtacak bedenlerce taşınmalıdır.

Sanat ki canlıların yaşamı boyunca,kendini her dalda gösteren çok geniş bir kavramdır.

Aslında sanat, hayattır.

Evrene bakıldığında her şeyin altın kurallarla oluştuğunu görmek hiçte zor değildir ve her şey o kadar mükemmel yaratılmıştır ki kendinizi bulmak,yansıtmak,anlatmak isterseniz,evrenden başka hiçbir yerde bunu bulmanız mümkün değildir.

Yapacağınız herhangi bir tasarımda doğayı kopya etmek değil,doğadan esinlenmeniz her zaman için olacaktır ve bunu göz ardı etmeye başlarsanız eğer gerçekten sanat için yapmadığınızı kendinize zorda olsa itiraf etmelisiniz.

Seri üretim ve para kazanmak derdi hatta ve hatta en iyi mal satan mal politikası izlendiği için bu moda değil büyük bir ekonomi portalı haline geliyor çünkü insanlar artık tasarımları ve modayı kendilerini anlatmak,yaratıcılıklarını göstermek adına değil artık insanların beğenisini kazanmak için yapıyor.

Öyle ki çok belli isim yapmış markalar artık basit bir tasarımdan bile büyük beğeni topluyor bunun sebebi ise toplum ve modayla ilgilendiğini düşünen kesimin sonucu ve bu şekilde moda takipçisi denilen kesim aslında bu isimler tarafından yapılan her tasarımın kendilerine yakışacağını düşünüyor olması.

İnsanın kişiliğini tamamlayan duru kumaşlar kadar başka bir şeyin onlara yakışacağını ve onları anlatacağına inanmıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder